Blog

PARROT DISCO FPV un drone que vola a 80Km/h.

PARROT DISCO FPV un drone que vola a 80Km/h.

¿Com és la sensació de volar en primera persona? Parrot trenca amb la tendència actual d’oferir drones cuadricópteros amb el Parrot Disc FPV, un drone d’ala fixa capaç de volar a 80 km / h i que t’ofereix la possibilitat de sentir-te un autèntic pilot d’avió.

La marca francesa fa uns anys va començar a diversificar el seu negoci cap als drones d’ús recreatiu fins a arribar al Disc FPV, un drone d’ala fixa que trenca amb la tendència actual d’apostar per cuadricópteros.

Dimensions: 1.150 mm x 580 mm x 120 mm
Pes: 750 grams
Materials: escuma PPE i tub de carboni
GPS integrats: GPS / Glonass
Motor: 1.280 kV
Servomotor 5 V
sensor ultrasons
altímetre
Giroscopi de 3 eixos
Baròmetre, brúixola i acceleròmetre
Càmera: 14 MP obertura f2.3
Vídeo Full HD. Foto a RAW
Memòria interna de 32 GB
Gimbal digital
Autonomia de 45 minuts
Bateria de 2.700 mAh
App Free Flight Pro

Aquest nou drone de la marca francesa inclou dos perifèrics interessants que, tot i que no són obligatoris per pilotar el Disc FPV, sí que milloren notablement l’experiència.

Les Cockpitglasses són unes ulleres que et permeten introduir el teu smartphone per tenir una autèntica visió en primera persona. Gràcies a l’app Free Flight Pro podem veure el que està veient el drone en tot moment, a més de veure qualsevol paràmetre. Des de l’altura, la cobertura GPS o l’historial de vol per posar 3 exemples.

Per la seva banda, el Skycontroller 2 és el controlador del drone (l’evolució de la generació anterior), i que és compatible amb el drone cuadricóptero Bebop 2.

El funcionament del Disc FPV és fàcil ja que compta amb multitud d’ajudes en el vol. L’enlairament es fa de manera manual: encenem el motor i el llancem horitzontalment a l’aire. Un cop agafa alçada, el Disc FPV puja automàticament a una alçada de 50 metres (que pots configurar) i espera teves indicacions mentre vola en mode orbital.

Encara que l’enlairament és fàcil, cal admetre que l’aterratge requereix d’una mica més de pràctica i cal seguir unes recomanacions de seguretat molt més estrictes que en els cuadricóptero. Ens caldrà una zona sense i segura de 300 metres de longitud aproximadament.

El vol és més fàcil del que sembla en un moment si ets novell en aquestes arts. Una de les característiques del Disc FPV de Parrot és la multitud d’ajudes i programes establerts que existeixen i que voldràs tenir en els primers vols. A més, hi ha el botó “torna a casa” si ho extraviem i fer que torni al punt d’inici.